Page 52 - 02-03_2022
P. 52
business_02-2022 22.02.2022 11:09 Page 52
business class
Наталія Бурлаченко
БУТИ В ТЕМІ: ВИННИЙ ЕТИКЕТ
Нашу постійну рубрику про вино веде Наталія Бурлаченко, бренд-амбасадор
міжнародної групи компаній Vinos de La Luz у Східній Європі, дипломований
сомельє, директор компанії Big Wines, засновниця сайту про вино та подорожі
nataliiawines.com.ua. Сьогодні Наталія розповість нам про винний етикет, а також
культуру та історію цього благородного напою
Наталія Бурлаченко: споживання вина». Є багато легенд, як саме народилося
У нашому швидкоплинному світі, коли все змінюєть- вино, але вченими доведено, що виноробству понад 8 ти -
ся щомиті, коли потоки інформації на нас обрушуються сяч років, і колискою виноробства прийнято вважати
ураганом і в режимі онлайн ми можемо побачити, що нашого близького сусіда та друга Грузію. Нам тільки варто
відбувається на іншому кінці планети, традиції, історія, уявити, який шлях здолав цей благородний напій, яких
усталені порядки часом видаються нам не такими важли- змін і трансформацій зазнав, щоб зараз потрапити до нас
вими. Знання етикету, протоколу і манер здаються арха- у бокал у тому вигляді, точніше смаку, до якого ми звик-
їзмом. Так це і є чи лише схоже на те? ли. Цікавим і важливим залишається той факт, що вино
Звичайно, людині, яка не знає цього всього, легше у багатьох країнах є продуктом харчування, а не алкоголь-
думати, що це неважливо і ніхто вже не користується ним напоєм. Можливо, це пов'язано з гастрономічністю
цими правилами, але, повірте мені, коли ти всередині вина і тим, що у більшості країн його вживають саме під
соціальної гри, яка називається «етикет», ти чудово час трапези, поєднуючи в єдиний тандем смак вина та їжі.
бачиш людей, які переконали і заспокоїли себе, що світ Мистецтво виноградарства і виноробства настільки важли-
простий і нікому не потрібні ці правила, і розумієш, яка ве і визнане у всьому світі, що деякі винні регіони входять
прірва між ними і тобою. до Світової спадщини ЮНЕСКО, як, наприклад, угорсь-
Кожен вирішує для себе, як глибоко йти у ту чи іншу кий Токай з однойменним вином або регіон річки Доуро
тему. Я вибрала винну тематику, оскільки працюю у ком- в Португалії з виробництвом портвейну.
панії Vinos de La Luz, яка має власні виноградники та Підготувала Олена Сукачова
виноробні в різних країнах світу. Я хочу провести вас
стежками саме винного етикету і долучити до винної nataliiawines.com.ua
культури, щоб ви також могли використовувати ваші burlachenko@vinosdelaluz.com
знання щодня і розпізнавати всіх, хто в темі, і навпаки. тел. +38 (095) 274-36-47
Давайте почнемо з більш великого поняття «культура Facebook: Nataliia Burlachenko
НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я
52 | COSMO LADY | 02-03 | 2022